Varga strieborný vo finále trapu na SP v kazašskom Almaty

24.05.2014 Celý región

Almaty 24. mája (TASR) - Slovenský reprezentant Erik Varga obsadil v sobotu druhé miesto vo finále trapu mužov v rámci Svetového pohára v brokových zbraniach v kazašskom Almaty. Slovenský reprezentant v ňom podľahol v rozstrele so Španielom Albertom Fernandezom.

Obaja v boji o zlato trafili po 13 rán, ale potom až v štvrtom rozstrele uspel Španiel. Varga postúpil medzi elitnú šestku z piateho miesta, keď v kvalifikácii trafil 120 rán, až v rozstrele s Kuvajťanom Fehaidom Aldeehanom a Rašidom Al Athabom z Kataru. V semifinále to tiež bola dráma, keď Varga, Fernandez aj Talian Mauro De Fillipis trafili všetkých 15 rán a až následný rozstrel poslal z boja von Taliana, ktorý nakoniec skončil štvrtý. V boji o bronz ho zdolal Aldeehani.

Ďalší slovenský zástupca Marián Kovačócy skončil 18. (117), jeho krajan Mario Filipovič 52. (109).

výsledky:

finále: Alberto Fernandez (Šp.) - Erik VARGA (SR) 13:13, rozstrel 4:3

o bronz: Fehaid Aldeehani (Kuv.) - Mauro De Fillipis (Tal.) 14:11


Longovej historický bronz na MEJ v Ľubľani

O najväčší úspech v histórii slovenskej terčovej lukostreľby sa postarala v sobotu juniorská reprezentantka Alexandra Longová, členka Blue Arrows Viničné. Na juniorských majstrovstvách Európy v Ľubľane vybojovala bronzovú medailu v kategórii olympijský luk, prvú pre Slovensko v tomto odvetví.

Po prehre v semifinále s Bieloruskou Dziominskou sa v boji o tretie miesto stretla s Ruskou Dašidordziovou. Za stavu 5:5 rozhodol o bronze pre Slovenke na vzdialenosti 70 m posledný šíp, ktorým Longová trafila deviatku a Ruska "len" osmičku.
 

Vyberte región